נייעס פון מדינת ישראל און ארום

לא הבנתי, וואס האב איך אראפגעלייגט ווילד?
פון עמית איז משמע אז ס'איז נישט דא דא קיין הוספה. ס'איז נאר א טריק וואס זיי האבן גענוצט צו באקומען געלטער וואס האט סייווי באלאנגט פאר זיי.

פון עמית איז משמע אז ס'איז נישט דא דא קיין הוספה. ס'איז נאר א טריק וואס זיי האבן גענוצט צו באקומען געלטער וואס האט סייווי באלאנגט פאר זיי.
כשהוא בתוך התקציב זה גם תוספת עצום של 5 מיליארד ש"ח

מירב עלמה סבר, א באקאנטע שרייבער אין איזרעל, שרייבט היינט אין ישראל היום (ומלפנים אין יתד נאמן):

היות די עולם האט געבעטן זאל'ך מעתיק זיין פון טוויטער (X בלע"ז) פאר דער וואס האט נישט, וועל איך קודם אראפ ברענגן אין דערנאך די לינק.

‏זוכרת את עצמי, לפני מספר שנים, מתעוררת לכותרות מדממות; מליארדים עברו לחרדים. בכל פעם כזאת, הייתי מתקשרת בהתרגשות לבנק שלי, מנסה לברר כמה מכל הטוב הזה אני זוכה לקבל כחרדית המתגוררת בבני ברק. בכל פעם מחדש היכתה בי האכזבה. גורנישט. נאדה. העוני אותו עוני. הקשיים אותם קשיים. לא זכיתי ‏לראות מעולם שקל, מכל המליארדים שהומטרו. וזאת צריך לזכור. הפרט החרדי לא הופך להיות היום עשיר יותר, משכיל יותר, בעל אפשרויות רבות יותר. הוא לא הופך להיות משקיע בשוק ההון. ולא שבע יותר. הכספים מתאדים אצל הפוליטיקאים ובעלי הכוח שמשמרים בזכותו, חברה שלמה של אנשים שתלויה בהם ובכוחם

Back