- זיך איינגעשריבן
- מאי 16, 2024
- מעסעדזשעס
- 496
- רעאקציע ראטע
- 1,696
כ'האב מיך לעצטענס אויך געקויפט א באטל garlic and date sauce, ס'קומט גוט צוניץ.לעצטענס האב איך אנגעהויבן אריינשפריצן אביסעל Organic date syrup אינעם טשולענט צוליב עטליכע סיבות, אלו הן.
פארדעם דארף מען נישט דוקא date sauce.
כ'מיין אז דאס איז די עיקר ניץ פון דעם.
ווייל די סארט זייסקייטן וואס מען ניצט קען הארגענען אדער אויף לעיבן א טשולענט.
כ'האף די לייגסט נישט מער ווי א לעפל, אפשר צוויי...Looks, ס'גיבט צו אזא טונקעלע כמו אויסגעברענטע אויסקוק ווי א ריכטיגע טשולענט ברויך אויסקוקן, אבער בעצם איז עס בכלל נישט פארברענט.
אז די קאליר ווערט אפעקטעד פון דעם טויג שוין נישט..
מאגן איבעלען.
ברענען איז א סוגיא פאר זיך.
(לדוגמא פלייש פעטענס ווי שמאלץ ברענט נישט און אויל יא)
Interestingאויך איז כדאי אריינצושפריצן אביסעלע Deli mustard סיי צו באלאנצירן דעם טעיסט און סיי צו צוגעבן א גוטן טעיסט.
איך זעה עניטינג מיט מאסטארד צו זיין פון די unique סארט טעם אין עסען, אדער דו ליעבסט עס אדער דו האַסט עס
וויכטיגע נקודה!
דאס איז נוגע אלע sauces וואס קענען צו געבן טעם, ווי barbeque sauce, duck sauce, chilli sauce etc ..
Sauce'ס זענען זייער useful אבער tricky.
חוץ פון די עיקר פלעיוואר, ליגט אין דעם אינגרידיענטס ווי וויניגער אד"ג וואס טויג נישט פאר טשולענט טעם.
די עיקר ניץ פון sauces איז בעצם א short cut.
ווייל פאר א גוטע טעם איז בעסער אריגענעלע אינדרידיענטס, לדוגמא, איך לייג roasted garlic אנשטאט גארליק פאודער, אז די ווילסט אן עקסטרע טעם פון א sauce זעה אז ס'זאל נישט זיין יצא שכרו בהפסידו דורך די sauce'ס אנדערע אינגרידיענטס.
ולכן, ketchup אין טשולענט איז א גרויסע no no.
אנשטאט דעם לייג איך א לעפל matbucha
Rule of thumb:
אז דער טועם קען טעיסטן "וועלעכע" sauce דו האסט גענוצט טויג שוין נישט...